Турските сили по охрана заловиха 852 нелегални мигранти  опитали да

...
Турските сили по охрана заловиха 852 нелегални мигранти  опитали да
Коментари Харесай

Турските сили по охрана заловиха 852 нелегални мигранти край Одрин

Турските сили по защита заловиха 852 незаконни мигранти  пробвали да преминат незаконно през турските граници край Одрин към България и Гърция.

В интервенциите против незаконната миграция са били хванати 32-ма уредници на незаконен трафик. Двадесет и двама от тях са арестувани в пандиза.

Турските сили по защита

В последно време в интервенциите се включват и екипи от специфичните елементи към турските сили по сигурността. Те се разполагат на сериозни места в регионите край турско-българската граница, оповестиха от генералната Дирекция по сигурността на Турция.

Заловените незаконни мигранти са били предадени на регионалната Миграционна дирекция в Одрин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Усилват защитата на държавната граница

Това оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата. Със заповед на министъра на защитата Тодор Тагарев и отправено искане от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов се вкарват в допълнение 50 военнослужещи с шест единици пътни транспортни средства с нараснала проходимост.

Военнослужещите и техниката се вкарват в допълнение за подкрепяне на органите на Министерство на вътрешните работи при защитата на държавната граница и за противопоставяне на нелегално нахлуване на мигранти на територията на страната.

Участието на Министерството на защитата в подпомагането на органите на Министерство на вътрешните работи по защитата на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нараства на към 430 военнослужещи.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР